Harp en zang

Het is de voorliefde voor liedkunst die zangeres Anna Majchrzak en harpiste Joukeline Sizoo in 2011 bij elkaar bracht. Deze eerst ontmoeting, die tijdens de studieperiode van beide musici plaats vond, is hen altijd bijgebleven. In 2017 hebben zij de muzikale samenwerking daarom weer opgepakt. Aanvankelijk richtten zij zich op het brengen van kinderconcerten voor de allerkleinsten, waarbij licht en makkelijk in het gehoor liggende muziek op de voorgrond stond. Het is tijdens deze periode dat Anna en Joukeline zich een groot aantal Franse liederen heeft eigen gemaakt.

Vandaag de dag ligt de aandacht van beide musici op het minder gebaande pad. Teruggrijpend naar het eerste programma dat zij ooit samen speelde, ligt de focus nu op het combineren van vindingrijkheid, creativiteit en lef. Het spelen en zingen van werken die nog nooit eerder door deze combinatie zijn uitgevoerd, resulteert in “nieuwe” muziek voor de combinatie van zang en harp. Zo blaast het duo liederen van Bernstein nieuw leven in en worden de werelden van Britten, Satie en Poulenc verkend.

De ervaringen die Anna heeft als soliste bij André Rieu en die Joukeline heeft als remplaçant bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Orkest van het Oosten en het Noord Nederlands Orkest, heeft hen geïnspireerd ook het kleine podium te verkennen. Dichtbij het publiek zijn en het publiek niet toeschouwer laten zijn, maar onderdeel van de muziek maken, is iets dat dicht bij dit duo staat.

U vindt in Anna en Joukeline twee gepassioneerde musici, die tijdens hun concerten niet alleen de liefde voor kamermuziek en het lied delen, maar het publiek meenemen in de muziek en zo een onvergetelijke indruk achterlaat.

Voor boekingen en meer informatie over Joukeline en Anna, kunt u een mail sturen naar info@joukelinesizoo.nl of het contactformulier invullen.