Over Joukeline

Joukeline Sizoo (1988) studeerde vanaf 2005 aan het Rotterdams conservatorium bij Saskia Kingma, waar zij in 2011 haar Bachelor opleiding afsloot. Haar Master diploma behaalde zij in 2013 aan hetzelfde conservatorium.

Fotografie: byBibi

Fotografie: byBibi

Ze heeft lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Petra van der Heide, Edward Witsenburg, Rosetty de Ruiter, Sandrine Chatron, Charlotte Sprenkels en Edmar Castañeda.

Joukeline is als harpiste actief in de kamermuziek. Zo is zij uitgenodigd om mee te werken aan een concert van het Calefax Rietkwintet, waarmee zij Ravels Introduction et Allegro uitvoerde. Met verschillende ensembles heeft zij concerten op bijzondere plekken mogen geven, zoals in het Vredespaleis, op het Kamermuziekfestival Den Haag,  de Keukenhof en in de Scottish National Gallery in Edinburgh. Daarnaast is zij met verschillende ensembles meermaals te horen geweest op Radio 4.
Sinds 2017 vormt Joukeline een duo met zangeres Anna Majchrzak. Meer informatie over dit duo vindt u hier.

Joukeline wordt regelmatig benaderd als remplaçant door verschillende beroepsorkesten in Nederland. Zo heeft zij geremplaçeerd in orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Orquesta Filarmónica de Santiago. Zij speelde onder leiding van onder meer Yannick Nézet-Séguin, Ricardo Chailly, Reinbert de Leeuw en Xian Zhang.

Joukeline heeft meegewerkt aan cd opnames van onder andere het Orkest van het Oosten en mezzosopraan Tania Kross. In 2013 werd zij uitgenodigd om met Ludwig, leden van het Radio Filharmonisch Orkest en Tania Kross het concert tijdens de uitreiking van de Radio 4 Prijs te verzorgen, welke live werd uitgezonden op Radio 4.

Als harpdocente heeft Joukeline een bloeiende privélespraktijk aan huis in Gouda. Voor meer informatie over harplessen, klik hier.